Nettkildebruk til skriftlige oppgaver med Diigo

Klipp og lim funksjonen på data og informasjonsmengden på nett utfordrer det tradisjonelle skriftlige arbeidet på vgs. Mange elever kopierer setninger og avsnitt fra nettkilder direkte over på et word-dokument og bytter noen ord her og der.

Jeg har terpet og terpet på at de ikke skal kopiere og lime, men skrive sin egen tekst. Problemet er at Word-dokumentet blir brukt til å samle informasjonen, og elevene forstår ikke at det er en lang og omstendelig vei fra informasjonssamling til ferdig tekst.

Jeg har funnet ut at Web 2.0 verktøyet Diigo.com kan brukes for rett og slett å omgå problemet.

Her har jeg brukt Mindomo tankekart for å forberede en powerpoint jeg skal lage og gjennomgå for elevene jeg har i 3MKU. Mange er kommet igang med bruk av Diigo, men ikke alle har helt forstått hvordan verktøyet skal bruke og ikke minst hvorfor det er nyttig å bruke. Nå skal jeg ta det trinn for trinn.

bilde-3.png

This entry was posted in digital kompetanse, kildebruk, læring, nett, opphavsrettigheter, praktisk digital kompetanse, skole, web 2.0. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>