Mediedekning, ytringsfrihet og mediepolitikk

Her har jeg laget en oppgave om mediedekning, ytringsfrihet og mediepolitikk for Mediemøte nett, Mars måned. Kanskje flere kan få glede av den herfra. Den er tenkt til 3MKU. Kom gjerne med kommentarer og forbedringsforslag.

bilde-7.png

Sommeren 2008 skal det være OL i Bejing i Kina. I denne sammenhengen har det vært en rekke demonstrasjoner mot Kinas styring av Tibet. Blant annet er munker og flyktninger i fredelige demonstrasjoner blitt slått ned av kinesisk politi.

Da OL-ilden ble tent i Hellas, kom det tibetanske demonstranter og forstyrret talen til sjefen for Beijing-Ols organisasjonskomité. Gresk fjernsyn var raske med å bryte direktesendingen av seremonien og i kinesiske nyhetsoppslag ble ikke hendelsen omtalt.

1. a) Hvorfor er det viktig at denne typen begivenheter blir dekket av mediene?
b) Hvordan blir den dekket i norske medier?

2. Hvorfor tror du direktesendingen av seremonien ble avbrutt?

3. Hva er den største forskjellen på medienes rolle i Vesten og i Kina?

4. Tror du kinesiske myndigheter vil endre sin mediepolitikk som følge av at de får verdens fokus rettet mot seg i forbindelsen med OL 2008?

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.5187443
http://www1.nrk.no/nett-tv/nyheter/spill/verdi/46463

This entry was posted in Mediemøter, læremiddel, ytringsfrihet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mediedekning, ytringsfrihet og mediepolitikk

  1. Takk skal du ha.
    Fint at du løfter disse ut i allmenningen, slik at alle får glede av dem. De hører ikke hjemme innen en lukket verden som LOKUS. Vi bør egentlig få åpnet Mediemøter på nett ut av LOKUS.

  2. Marita says:

    Interessant oppgave ja! Jeg leste litt i Mediemøter i dag, har brukt den litt i KK-faget i og med at vi mangler lærebok og det er noen emner som overlapper noe. Oppgaven handler jo også i stor grad om kultur og kulturforskjeller jf. medienes ulike rolle, noe som nok er sterkere fokusert i KK-faget. Ellers enig med Jan-Arve om Lokus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>