Hva med et positivt fokus på skolen, folkens!

.. det var det jeg hadde i går i 3 Mediekunnskap på allmennfag. Norsk heldag i 2.klasse gjorde at alle datarom var opptatt. Og det handlet ikke om konstruktivistisk kateterundervisning. Det vi gjorde var rett og slett å lese et-to avsnitt høyt i klassen hver fra et kapittel som het Medier mellom kulturer fra Mediemøte 2. Jeg begynte og 30 elever, vårkåte og spretne russ, fortsatte. Det tok 45 minutter og da var timen over. Alle gikk ut med større ro i kroppen enn de hadde hatt på lenge. Det var også en veldig hyggelig fellesskapsopplevelse. Hver enkelte fikk sin tilmålte tid, og alle lyttet oppmerksomme til hverandre.

En annen ting. Vi vet det har vært en og er en veldig diskusjon om skolen og kvalitet som følge av PISA undersøkelsene. Det som slår meg er at de aller fleste som uttaler seg, enten det er lærere, politikere, skoleledere og støttespillere mener det er noe galt ett eller annet sted, og noe må endres. Hva med å snu fokuset på det som er bra i skolen, folkens!

For et par år siden traff jeg en meget skarp dame på en konferanse, hun var leder i en mediebedrift. Og vi snakket om evalueringer og kvalitet på ledere og trivsel på arbeidsplassen. Det hun sa var en av hennes viktigste erfaringer som leder, var å ikke henge seg opp i det som kom negativt ut etter evalueringsrunde, men å gjøre mer av det som var positivt mottatt eller positive tanker rundt. Det negative kom ikke i fokus i samme grad, og følgene av evalueringsrunder ble mer konstruktive.

This entry was posted in skole. Bookmark the permalink.

One Response to Hva med et positivt fokus på skolen, folkens!

  1. Ingunn says:

    Takk for at du minner om dette! Ingen teknologi i verden kan erstatte en god fellesskapsopplevelse. Jeg er enig med damen du traff, det kommer mer ut av å fremheve det positive enn det negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>