Digital kompetanse i Mindomo

Inspirert av og med håp om fremtidig i samarbeid om en kartlegging og diskusjon av Digital kompetanse med Marita Aksnes, legger jeg ut en oversikt jeg laget i høst for meg selv i forbindelse med undersning i tema Det digitale mediesamfunnet i Mediekunnskapsfaget. Vinklingen på oversikten er et skille mellom de tekniske og kulturelle sidene ved digital kompetanse. Inspirert av Ola Erstad sin beskrivelse av begrepet (se her). Utover det har jeg tatt utgangspunkt i egne erfaringer og observasjoner og lesninger, og smelt det sammen raskt og ukritisk. Den er ikke ferdig, kom gjerne med innspill:

bilde-6.png

Her er fullversjonen.

This entry was posted in digital kompetanse, samarbeid, tankekart, verktøy. Bookmark the permalink.

5 Responses to Digital kompetanse i Mindomo

 1. Marita says:

  Interessant! Jeg ser vi har tenkt på litt ulike måter, men det er jo egentlig bare fint. Jeg startet mest med å forsøke å systematisere en del av det Krumsvik skriver om de fire komponentene og noe av det Leif skriver i norskboka.no, men det var ikke så lett, og jeg får problem med hvilke kategorier jeg skal lage.

 2. Savner “linux” under operativsystem. ;) Ellers vil jeg bare si at jeg heier på Mindomo med tanke på samarbeidslæring. God start!

 3. alb*aab says:

  Marita, jeg laget oversikten før jeg skulle introdusere emne for elevene, med bakgrunn i en analyse jeg gjorde av digital kompetanse og sammensatte tekster, der jeg kom frem til at “sammensatte tekster” (eller multimodale tekster) i læreplanen for norskfaget hørte til den kulturelle siden, mens ferdigheter var knyttet til den tekniske delen. Det er vel en blanding av Ola Erstad sin definisjon og medievitenskapens tekstbegrep og multimodaliteten fra digital literacy som ligger til grunn, men så har jeg diktet vilt etterpå.

  Torger, takk for tips! Skal straks legge det inn!

 4. alb*aab says:

  Guttorm, tusen takk for tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>