Hospitering på Designbyrå

Så heldig er jeg, at jeg skal hospitere to uker på et designbyrå til høsten. Det ble sendt ut et fellesbrev til ansatte i Sogn og Fjordane Fylkeskommune i høst (først ett, så ett til med en påminnelse). Og jeg tenkte; hvorfor ikke?

Tilfeldigheter har ført til at jeg har hovedkompetanse på Mediedesign (inkludert grafisk design) ved yrkeslinja Medier og Kommunikasjon her ved Sogndal VGS. Bakgrunnen er et halvt år med kurs i Reklame og grafisk design fra Universitet i Sevilla. (Fikk med meg essensen, men forsto ikke så mye den første tiden, siden all undervisning gikk på spansk). Ellers er jeg stort sett selvlært i Adobe programmer. (Selv om jeg har hatt ett universitetskurs i produksjon av multimedia). Uansett, bakgrunnen min er vesentlig akademisk, og det er ikke alltid en fordel i denne sammenhengen.

Jeg har kolleger som har jobbet i mediebransjen i mange år og som skilter med erfaring som gir dem godt grunnlag for å gi riktig form for oppgaver, rett type oppfølging og fokusert vurdering. Ikke minst, har de forstått konsekvensene av virkelighetens DEADLINES.

Jeg altså funnet ut at det må være veldig mye for meg å hente gjennom å få en liten smak av virkeligheten i designbransjen.

I år har jeg derfor samarbeidet om et webdesignoppdrag for Nortind med Sviggum Design. (Har brukt “Fri”-mandagene mine på det, siden jeg jobber 80% i skolen).

Neste tiltak er altså hospitering i november hos Leren Design:

bilde-7.png

Jeg gleder meg! Tror det vil gi meg det lille ekstra for at jeg skal stole mer på at det er hold i det jeg gjør. En av kollegaene sa til meg: Så kjekt! Gleder meg til du kommer tilbake med bedre selvtillit. Hun har allerede bestillt et nettproduksjons-prosjekt av meg for hennes klasse til jeg kommer tilbake.

Tusen takk til Sogn og Fjordane Fylkeskommune, jeg får 18 000,- til oppdekking av vikarutgifter.

This entry was posted in grafisk design, kompetanseheving, venner, web. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>