Delingskultur fra forlag

Dette innlegget har jeg hatt lyst til å skrive lenge. De fleste som har vært innom bloggen og lest profilen min, har fått med seg at jeg sitter i en redaksjon for et lærerverk på nett som er en slagt støtte/egen ressurs til en tradisjonell lærebok i mediefag på VGS. Redaksjonen har hatt som delmål i et prosjekt med ITU å undersøke hvordan gratis delingskultur og sosial samhandling på nett kan kombineres/integreres i en statisk forlagsdrevet nettressurs.

denne offentlige Netvibes-siden, er levende innhold integrert. Her er både redaksjonelt stoff (foreløpig manuelt lagt inn), elevblogger, lærerblogger og abonnement på tagger fra Delicious og Flickr.

bilde-16.png

Dette er et utgangspunkt for å tenke seg ulike måter å kombinere og styre deling/sosialisering på nett for en for læringssetting (og ikke privat, som de fleste unge er vant til).

Så kommer tusenkronersspørsmålet, og jeg har ikke svar på det. Er det problematisk å koble en gratis og åpen løsning til et lukket betalsystem? Har du noen formening om det?

This entry was posted in Mediemøter, læremiddel, praktisk digital kompetanse, web 2.0. Bookmark the permalink.

3 Responses to Delingskultur fra forlag

 1. Leif Harboe says:

  Jeg er litt usikker på hva du mener med “å koble”, hvis det som gratis er halvveis og egentlig bare ment å lokke folk inn i betalingsnettsteder (fikk en helt ufrivillig assosiasjon til pornonettsteder der en får se “smakebiter”, men må fram med kredittkortet for å få skikkelig “action” – unnskyld assosiasjonen) – så synes jeg koblingen er tvilsom

 2. alb*aab says:

  Leif, det var sterkt uttrykk! ; ) Og ja, jeg ser hva du mener.

  På den andre siden er dette en enkel måte å legge tilrette for at elever og lærere skal kunne ‘finne hverandre’ i fag og interesser. Det kan være en motivasjon for å publisere oppgaveløsninger og produksjoner (?).

  Dersom kvaliteten er bra, og det ikke bare er en smakebit, kan det være en ressurs som står for seg selv.

  Hvor går grensen? Hvordan kan kompetanse/erfaringer/ kunnskap fra et forlag draes nytte av i denne sammenhengen for at ikke et slikt samlingssted bare skal bli en bitter smakebit?

 3. JaO says:

  Hei.

  Legg alt åpent. Det er alle tjent med, i tillegg legger ITU en del midler i kassa, og de må vel være interessert i at dette kommer den digitale allmenningen til nytte. Det er utviklet så mye bra her, enn om en åpnet for lettere publisering?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>