Informasjonsarbeid for Internasjonal dag

Elevrådet på skolen vår har vært så oppfinnsomme, at de har valgt bort OD (altså Operasjon Dagsverk) til fordel for et lokalt forankret hjelpeprosjekt i Sør-Afrika. Jeg syns det er en veldig god idé. Er de flinke, får de mer engasjement blant sine egne, for det har vært mangelvare de siste årene.

Den siste måneden har jeg vært på et par-tre møter på skolen, for å diskutere med andre lærere, hvordan vi skal legge opp Internasjonal dag på skolen den 23.oktober. Og det ligger an til å bli en veldig bra dag, selv om nyinnvidde lærere gjerne surmuler litt over plutselige innkallinger til møter, og elever/lærere flest ikke aner noen verdens ting om Internasjonal dag, enda. Her er det altså en jobb å gjøre, og høstferien er allerede igang fra neste fredag, så vi er lovlig sent ute. Det får bli en erfaring å ta med til neste år.

Her så jeg altså mitt snitt til å gi 3. klassen i Medie og informasjonskunnskap2 en erfaring med informasjonsarbeid. Dagen trenger et navn, et slagord, en plakat, et program, en strategi for informasjon ut til elever, lærere, foreldre og evt. andre interesserte. Det fins mange kommunikasjonskanaler og mye støy som kan komme i veien for kommunikasjonen, og vi har ikke god tid.

I morgen er det Kick-off. Jeg skal gå gjennom kommunikasjonsteorier, gi en introduksjon til informasjonsfaget (da tar jeg høytlesning fra boka) og publikumspåvirkning (kjennskap, holdning, handling)-(Her skal elevene jobbe med oppgaver). Og elevene må til slutt forberede spørsmål til elevrådsleder og rådgiver på skolen når de stiller tirsdag for å fortelle om prosjektet. Vi får nok å gjøre!

This entry was posted in info/PR, planlegging. Bookmark the permalink.

One Response to Informasjonsarbeid for Internasjonal dag

  1. Kjemikeren says:

    Stilig!
    Hos oss er også OD valgt vekk, skolen har sitt eget samarbeidsprosjekt med Maisha Mema, et barnehjem i Kenya. Selve dagen forløper slik OD ville gjort, men det er en del informasjon omkring Maisha Mema i forkant og i etterkant, og to elever fra komiteen får dra ned og besøke barnehjemmet. Vet ikke om det skjer hvert år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>