E-pedagog erstatter læremidler i Sogn og fjordane

Ja, du leser rett, jeg har brukt et journalistisk triks, og spisset saken så den høres ut som skikkelig spenstig og sensasjonell. Tenk mennesker skal erstatte teknologi!

I anledning av alle elelever i VGS i S&Fj skal få egen PC til høsten, har  Sogn og fjordane fylkeskommune og utdanningsforbundet (slik jeg forstår det) vært i møte for å diskutere økonomiske kostnader og fordeling av ressurser. Forslaget som ser ut til å gå gjennom (før lokallagene i utdanningsforbundet har sagt sitt, vel og merke) er at ressurser tilsvarende fire fag, vil spares inn ved at flere fag bruker flere nettressurser, og at disse midlene skal omprioriteres til epedagoger på hver skole i en gitt stillingsprosent. Disse skal hjelpe medkolleger med å bruke Fronter og digitale læringsressurser i det pedagogiske arbeidet.

Endelig blir digital kompetanseheving av lærere satt på dagsorden. Og JA! Skulle anledningen by seg vil jeg såklart være e-pedagog, hvis at dersom skolen min prioriterer ressursene som foreslått.

This entry was posted in digital kompetanse, læremiddel, skole. Bookmark the permalink.

2 Responses to E-pedagog erstatter læremidler i Sogn og fjordane

  1. Leif says:

    Sikkert ikke et dumt tiltak – selv er jeg på jakt etter e-pedagoger som kan være med å produsere e-leksjoner, altså en type ndla-lag2-opplegg.

  2. June says:

    Vi har hatt denne ordningen i Hordaland i noen år. Vi har en e-pedagog i hver region. Nytt av året er en e-koordinator på hver skole (det vil si en e-pedagog). Så langt har vi gode erfaringer med dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>