Leksjoner i Jing for produksjon av nettsider

bilde-3.png

Jeg har laget 8 leksjoner om hvordan en enkelt lager nettsider med design fra Photoshop. Disse skal fungere som repetisjon for elevene mine før eksamen. Leksjonene finner du her.

Det er første gangen jeg har laget slik leksjoner, og det er helt sikkert et stort forbedringspotensiale. Tar gjerne imot tips. Også dersom du har andre måter å lære bort enkel  nettproduksjon, – uten for mange fallgruber.

(Måtte styre litt i html-koden for å få riktig størrelse på skjermopptaket, og mistet avspillingsstripa på noen av opptakene. Andre som har vært borti det samme? )

Oppdatering: Her ligger et par videoer fra Tom J. Christiansen om å sette opp dynamiske nettsider. Takk til Tom for tips gjennom Twitter.

This entry was posted in læremiddel, medieproduksjon, praktisk digital kompetanse, web. Bookmark the permalink.

3 Responses to Leksjoner i Jing for produksjon av nettsider

 1. Leif Harboe says:

  Jeg kikket litt på den øverste. God lyd og billedkvalitet her jeg satt. Du har altså brukt Jing, hvor ligger filene lagret? Jeg har ikke erfaring med Jing, derimot med Camtasia og Screenflow. Det jeg lurer på er om man har kontroll over filene man lagrer med tanke på gjenbruk osv. Det er ikke selvsagt for en del web20-verktøy.
  Ellers mener jeg denne type nettleksjoner er veldig interessante som undervisningsverktøy. Det er fascinerende hvordan man med utgangspunkt i en keynote-presentasjon på noen få minutter kan generere en film osv.

 2. Albertine says:

  Filene blir lagret som .swf filer på maskina mi. Men dersom en kjøper en lisens, blir det laget mpeg-4, og det er det mulig å redigere videre. Lydkvaliteten kan jeg takke MacBook Pro’en. Brukte innebygd mikrofon.

  Hva er forskjeller, fordeler og ulemper med Camstasia og Screenflow?

 3. Leif Harboe says:

  Med forbehold om at det er en stund siden jeg brukte Camtasia. Camtasia kan produsere flash – og en kan lage pakker som er tilpasset læringsplattformer. I screenflow kan en få med “a talking head” – dvs webkameraet filmer deg – så kan man redigere inn eller ut – hodet til taleren. Camtasia er – tror jeg dobbelt så dyrt – som Screenflow. Sistnevnte er jo et macprogram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>