NÅ OPPDATERT: Lagre nettsider til bruk under eksamen

Jeg har laget en liten tutorial: tutorial-firefox-scrapbook.pdf (fort gjort) for hvordan man laster ned Scrapbook til Firefox Nettleseren. Denne er et tilleggsprogram som gjør det mulig å lagre nettsider til datamaskina si, til et område på en intern server eller en minnepenn. Det er et nyttig program å kjenne til for elever som skal ha eksamen med alle hjelpemidler tillatt. Da slipper de å klippe og lime fra nett og inn i et worddokument, og dermed miste muligheten til å dobbeltsjekke detaljer som er ikke er med. Det sikrer også at den opprinnelige kilden ikke blir rotet bort. Det er fra Leif Harboe jeg fikk høre om Scrapbook første gang (men jeg fant ikke igjen lenken nå). Og det er første gang i år jeg introduserer verktøyet gjennomgående i en hel klasse.

Har du noen erfaringer med IKT-verktøy det er nyttig å kjenne til mht eksamensforberedelse?

This entry was posted in praktisk digital kompetanse, tutorial. Bookmark the permalink.

3 Responses to NÅ OPPDATERT: Lagre nettsider til bruk under eksamen

  1. Guttorm says:

    Scrapbook og “Read it later”-tillegget er kanskje dei mest brukte på mine maskinar. Takk for god oppskrift.

  2. Leif Harboe says:

    Fin oppskrift – bare et siste punkt mangler (så vidt jeg kunne se- det er hvordan elevene finner opprinnelig url – når de skal lage kildeliste. Seinest idag hadde jeg elever som oppgav lenken til sin harddisk.

  3. Albertine says:

    Ja, har akkurat erfart det samme. Men er litt usikker på hvordan jeg skal lære opp elevene i den biten. Har du et forslag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>