E-post-spaghetti-floke

Akkurat nå har jeg 3 aktive e-post-kontoer, én halveis aktiv (google mail), to e-post lesere (Entourage og Mail) og to nettbaserte e-post-lesere. Jeg har min egen adresse, som jeg egentlig bruker mest, så har jeg skoleadressen og høyskoleadressen. Tidligere brukte jeg Entourage for å lese skole- og privat epost, og det gikk bra. Da jeg fikk adresse på Høyskolen, tenkte jeg aha, dette er tidpunktet for å rydde opp. Jeg går over til Mail (programmet som følger Mac), Jeg fikk installert privat e-post og Høyskole e-post men skole-eposten var under omlegging så den fikk jeg ikke installert.  Dermed hadde jeg med ett to midlertidige e-post lesere. Og så viste det seg at jeg ikke fikk sjekket høyskolee-post fra Mail ande steder enn på Høyskolenettverket. Og der sitter jeg kun en dag i uka. Løsningen her ble nettbasert e-post.

Så viser det seg at omleggingen av skole e-posten har vært helt vellykket, – bortsett fra for Mac-brukere. Slik at, -for å gjøre en historie kort: Jeg har fått samme problem der. Nå må jeg sjekke e-post på nettet her også. Det betyr at jeg har tre ulike innbokser å holde orden på, og jeg som endelig hadde tenkt å kjøre null-post-filosofi!

Jeg har visstnok heller ingen styringsrett over portene som må åpnes for at e-posten skal flyte fritt inn og ut. Denne spaghettifloken har jeg ikke nok tekniske innsikt til å løse alene.

Noen som har et hett tips til meg? What to do? Alle løsninger jeg kan ordne på egen hånd er jeg særlig takknemlig for!

This entry was posted in praktisk digital kompetanse. Bookmark the permalink.

3 Responses to E-post-spaghetti-floke

  1. Kjemikeren says:

    Jeg kapitulerte og gikk over til gmail for en tid tilbake. Dvs jeg leser nå 4 epostadresser der (videresending/henter direkte fra konto) + leser jobbmail via webleser. Jobbmail separat fordi da holder jeg styr på sendt epost og holder det litt separat fra privat. Det var smertefritt å sette opp, og taggingen gjør det enkelt å holde orden.

  2. bitjungle says:

    Du sier ikke noe om hva problemene med skole e-posten er, men om du bruker Outlook Web Access (OWA) for å lese epost med nettleseren finnes det en løsning. Jeg bruker DavMail for å lese skole e-post i Apple Mail. Litt kronglete å sette opp, men har fungert helt feilfritt. I tillegg får du jobb-kalenderen inn i iCal.

  3. alb*aab says:

    HA! Dette skal jeg prøve! Høres ut som det er noe slikt jeg er ute etter, skal prøve å få satt det opp i morgen. Tusen takk for tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>